Ok, więc ilu z was uwielbia filiżankę kawy? Wiem, że większość! Poniżej znajduje się 6 najlepszych receptur, dzięki którym możesz napić się kawy w inny sposób. Mamy nadzieję, że Ci się spodoba.

Irlandzka kawa

1 łyżeczka cukru

1 tancerka z irlandzkiej whisky z Bushmills

2/3 filiżanki kawy lub smaku irlandzkiej kawy Creme

1/4 szklanki ciężkiego kremu, lekko ubity

Rozgrzej szklankę ciepłą wodą. Zrzuć wodę i dodaj gorącą kawę z łyżeczką cukru i zamieszaj. Dodaj dzbanek whisky, a na wierzch z bitej śmietany. Ciemne kawy są najlepsze dla tego przepisu.

Przyprawiona francuska kawa

1 łyżeczka świeżej, startej skórki pomarańczowej

1/2 łyżeczki cynamonu

1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

5 całych ząbków

Regularna ilość zwykłej kawy lub spróbuj kawy o smaku kawy Swiss Chocolate Orange

Dodaj powyższe składniki i napij się normalnie. Połóż plasterek pomarańczy na spodzie lub filiżance. Wlać kawę i dodaj cukier i śmietankę do smaku. Na wierzch z bitej śmietany i posyp odrobiną gałki muszkatołowej i cynamonem, jeśli jest taka potrzeba.

Miętowa czekolada

1 uncja likieru z mięty czekoladowej

Trochę czekolady

Bita śmietana (opcjonalnie)

Regularna kawa lub spróbuj holenderskiej czekolady Decaf

aromatyzowana kawa

Zaparz swoją zwykłą kawę, dodaj 1 uncję likieru do filiżanki. W razie potrzeby dodaj odrobinę śmietany i posyp ją startą czekoladą.

Mleczna kawa o smaku kawy

1 szklanka lodów kawowych

2 łyżeczki drobno zmielonej kawy

1/2 szklanki światła rumu (opcjonalnie)

4 do 6 gałek lodów waniliowych

Kawa rozpuszczalna w proszku

Łyżka do lodów kawowych. Dodaj rum i drobno zmieloną kawę. Mieszaj na wysokiej aż do kremowej gładkiej kawy na górze. Przelej do wysokich szklanek, dodając do szklanki gałkę lodów waniliowych. Posyp lekko proszkiem z kawy instant.

Frosty Mocha Coffees

1 szklanka świeżo parzonej kawy

1 pół litra lodów waniliowych, zmiękczaj

6 łyżek syropu czekoladowego

1 szklanka przygotowanej zimnej kawy

Zmieszaj gorącą kawę i syrop czekoladowy w blenderze. Mieszaj do gładkości. Ochłodzić mieszaninę do temperatury pokojowej. Wlać mieszaninę do średniej miski. Dodaj zmiękczone lody i zimną kawę. Z obrotowym ubijakiem uderzaj, aż będzie gładki. Łyżka do wysokich szklanek i podawaj natychmiast.

Egg Nogg Coffee

1 filiżankę kawy lub spróbuj kawy o smaku dyni Spice

1 jarzmo jajek

1/2 szklanki śmietany

Zmieszaj cukier z jakiem. Umieść śmietanę w rondlu i podgrzej na małym ogniu, nie pal. Dodaj mieszankę jaj do ogrzanej śmietany, ogrzewaj do gorąca. Dodaj kawę do kubków i górę kremem. Udekoruj kawę gałką muszkatołową.

ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Drogi czytelniku powyższy artykuł może być materiałem reklamowym (artykułem sponsorowanym), który został napisany lub zlecony przez reklamodawcę.